MUŽ ZE SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ, KTERÝ UPRCHL NA KYPR, BYL UVĚZNĚN ZA NELEGÁLNÍ TELEVIZNÍ VYSÍLÁNÍ


Muž, který před vydáním do Spojeného království uprchl na Kypr, byl uvězněn za účast na nelegální televizní operaci.

Michael Hornung (40) byl odsouzen ke čtyřem letům a šesti měsícům vězení za reklamu a prodej speciálně upravených televizních set-top boxů. Tato zařízení umožňovala přístup k předplaceným službám společností Sky, BT a Virgin Media bez nutnosti platit poskytovateli. Hornung byl již dříve odsouzen v nepřítomnosti v červnu 2022 poté, co uprchl ze Spojeného království na Severní Kypr.

Dne 2. června 2024 byl Hornung na Kypru zatčen kyperskými orgány na základě spolupráce mezi FACT a Národní agenturou pro boj proti trestné činnosti (NCA). NCA zprostředkovala opatření pro jeho vydání a po slyšení v zemi Hornung souhlasil s návratem do Spojeného království.

FACT začala Michaela Hornunga vyšetřovat v dubnu 2014 poté, co zpravodajské informace odhalily, že dodává set-top boxy, které umožňují neoprávněný přístup k předplacenému televiznímu obsahu. S pomocí policie z Velkého Manchesteru FACT identifikovala Hornunga jako provozovatele společnosti NoHatsNoTrainers, která obchodovala na online platformě CS World.

Hornungova operace probíhala od roku 2014 do roku 2017, což mělo za následek potenciální ztrátu 2 milionů liber pro vysílací společnosti a držitele práv a generování podvodných příjmů ve výši přibližně 350 000 liber.

Hornung dostal další 12týdenní trest odnětí svobody za porušení zákona o kauci.

Zdroj: broadbandtvnews.com